Veendammer Turftocht

Zesde tocht 2009

Wandelen:

Zondagmorgen om 9.00 uur vertrokken er 65 wandelaars voor de zesde Veendammer Turftocht naar de Drentse Hondsrug plaats Eext.
De tocht was 18 km lang en ging door het nieuwe plan Woellust via de gekleurde huizen richting Wildervank. Bij Bareveld onder de N33 door naar de brug over de Hunze. Bij de burg was de verzorging met broodjes en wc en als verrassing het draaiorgel.

Na de rustpauze werd er verder gelopen naar Eerterzandvoort. Weer de N33 onderdoor en naar het nieuwe schelpenpad richting camping Zwanemeer. Daar richting Eext lopen en weer onder de snelweg door dan ben je zo op bestemming “De Rustende Jager“ waar de koffie klaar stond. De deelnemers gingen voldaan met de bus naar ons vertrekpunt La Vache in Veendam terug.

Vanwege het mooie weer gingen er nog wandelaars terug lopen naar Veendam als training voor de Nijmeegse vierdaagse.
Fietsen:

Op zondag 7 juni 2009 werd er om tien uur gestart voor de zesde Veendammer Turftocht per fiets.
De route ging deze keer eerst naar Wildervank via de Participantenweg naar Bareveld. Dan ging de tocht naar Eexterveen en vandaar naar Eext waar een koffiestop was bij “De Rustende Jager“. In korte tijd bijna 300 kopjes koffie schenken is een hele klus als je het goed wil doen.

Verder ging het naar Eexterhalte en terug naar Gieten (onder het nieuwe viaduct door) de hele plaats door richting Gieterveen. Daar hadden we een extra lus voor de liefhebbers langs het Brummelpad en Kostvlies.
We pakken de route weer op naar Gieterveen richting de Hunze, langs de molen en zo door naar Nieuwediep. Daarna weer Bareveld en terug naar Wildervank, Veendam via wijk Woellust. Bij La Vache waar het grote terras wachtte hoorden we lovende verhalen over de route en de verzorging.
Onze fietspechcentrale had geen lekke banden en kapotte fietsen te repareren. Ook voor de organisatie een fijne dag zonder ongelukken.Klik op het jaartal om het verslag van een ander jaar te bekijken.
2004: richting Stadskanaal en met de STAR-trein weer terug.
2005: richting Stadskanaal en met de STAR-trein weer terug.
2006: een rondje Veendam (wandelaars) of een rondje Scheemda (fietsers).
2007: richting Slochteren en met een oude GADO-bus weer terug.
2008: richting Annen, met de bus terug naar Veendam.
2009: richting Eext en met de bus terug of op de fiets verder naar Gieten en terug naar Veendam
2010: richting de Pekelahof en met de bus terug.
2011: richting het Zuidlaardermeer.
2012: diverse tochten noord en zuid.
2014: route Noordbroek-Schildwolde-Slochteren-Sappemeer.
2023: route 7-Bruggetjes, Gieten, Annerveenschekanaal.

Sponsoren

Brasserie La Vache

Schott Schoenen

Valkema Sport

Jac. Sulter Fietsen

DaMedia Veendam

Kars Potze mannenmode by Chris

Gemeente Veendam